(untitled) (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2012)
У статті описано поняття градуальної опозиції у лінгвістиці, спроектованої на дієслово; визначено поняття «опорне (стрижневе) слово»; описано градуальні синонімічні ряди, розглянуто градуальні синонімічні опозиції; розміщено на градуальній шкалі дієслова мовлення, емоційного ставлення, власне дії.