(untitled) (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2012)
У статті вивчається розуміння мовної природи прийменників і омонімічних префіксів у лексикографії XVIII - XIX ст. Аналіз непохідних прийменників в словниках і граматиках XVIII - XIX ст. дозволяє виявити динаміку осмислення семантики прийменників і витоки сучасних лінгвістичних теорій про мовну природу пропозиціональної лексики.