(untitled) (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2012)
У статті розглядаються узагальнено-особові конструкції в контексті поглядів на речення як багатоаспектну одиницю. З’ясовується, що на сучасному етапі розвитку синтаксичної науки припускається існування системи синтаксичних конструкцій узагальненого змісту. Для доведення припущення у статті з’ясовуються чинники, що сприяють формуванню узагальненого змісту в реченнєвій структурі, основним із яких є закономірності їх лексико-семантичної організації.