(untitled) (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2012)
У статті розглядаються особливості художньої реалізації концепту заміжжя / одруження у творчому доробку Ольги Кобилянської. Основна увага зосереджується на розкритті парадигми одруження та шлюбу, їх місця в системі цінностей персонажів різних творів письменниці та контексті феміністичних ідей. Автором розглядаються різні моделі родинних стосунків та осмислюються їхня роль в гармонізації буття особистості.