(untitled) (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2011)
У статті розкрито особливості функціонування фітонімів барвінок, мак і мальва в українській літературі з позиції лінгвоментальності, визначено шляхи розширення значень фітонімів-символів. Доведено ілюстративно, що в українській літературі фітоніми у своїй значеннєвій структурі поєднують традиційне й новаторське їх осмислення.