(untitled) (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2011)
Дослідження історії словникового складу української мови неможливе без з’ясування становлення окремих семантичних груп лексики, зокрема кольоративів. У статті розглядається функціонування кольоративу синій та його похідних у староукраїнській мові (XI–XIII ст.). Засвідчено необмежену сполучуваність номена синій, розглянуто використання лексеми в прямому та переносному значеннях.