(untitled) (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2011)
У статті розглянуто питання походження ойконіма Сєверодонецьк, встановлено мотив номінації назви річки Сіверський Донець, послідовність та поступовість її виникнення, відповідність похідного ойконіма твірному гідроніму як за структурою, так і за семантичними особливостями, а також проаналізовано первинну етимологічну базу – етнонім сіверяни.