(untitled) (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2011)
У статті уперше у вітчизняній синтаксичній науці зроблено спробу визначити особливості функціонування неелементарних складнопідрядних речень із підрядним компонентом причини в прозових творах сучасних українських авторів, виокремлено їх структурно-семантичні і смислові різновиди.