(untitled) (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2010)
У статті йдеться про емоцію страху та особливості її вербалізації за допомогою паралінгвістичних фразеологізмів української мови, аналізується від загальних засад функціонування психіки людини, особливо аналізу структури її емоційної сфери до поняття мовної ментальності як способу представлення світу та безпосередньо до мовного продукту – паралінгвістичних фразеологізмів. Зроблено спробу з’ясувати, що саме посприяло виникненню деяких стійких висловів та які при цьому спостерігаються семантичні закономірності; ураховується національно-культурна специфіка мовної поведінки.