(untitled) (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2010)
У статті досліджено рівень продуктивності конфіксальних морфем із постпозитивною частиною -ок у творенні назв істот, а також особливості словотвірної структури і семантики іменникових конфіксальних дериватів на -ок, що зафіксовані в пам’ятках української мови. У творенні таких похідних слів бере участь шістнадцять конфіксів. З огляду на це, виклад матеріалу здійснено в напрямку до зменшення продуктивності словотвірних типів.