(untitled) (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2009)
У статті розглянуто психологічні основи формування комунікативних умінь і навичок, обґрунтовано необхідність урахування психологічних властивостей та механізмів мовлення в процесі навчання мовленнєвої діяльності, охарактеризовано роль психічних процесів у розвитку мовленнєвих здібностей.