(untitled) (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2008)
У статті на матеріалі російської літератури ХІХ століття проаналізовано етапи формування жанру історичного роману. Визначено основні напрямки цього жанру: дидактичний (М. Загоскін, Ф. Булгарін, Р. Зотов), романтичний (М. Польовий, І. Лажечников) та реалістичний (О. Пушкін, М. Гоголь).