(untitled) (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2018)
Статтю присвячено дослідженню концепту КОРУПЦІЯ в українському афористичному просторі. З’ясовано семантичні особливості концепту КОРУПЦІЯ. Досліджено ознаки концепту за словниковими дефініціями, проаналізовані афоризми, що містять ім’я концепту в тексті. Семантичне наповнення досліджуваного концепту, вербалізованого в афористичних висловленнях, представлено крізь призму ядерних та периферійних елементів. Акцентовано на метафоризації для досягнення стилістичного ефекту.