(untitled) (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2018)
У статті йдеться про ареальний і хронологічний виміри ойконімів на *-ьn Західного і Середнього Полісся. Просторово-часова характеристика географічних назв є частиною їхньої стратиграфії. Акцентовано, що ойконіми на *-ьn генетично пов’язані з відносними прикметниками, після процесу субстантивації в українській ойконімії зафіксовано великий пласт географічних назв із цим суфіксом. Західне і Середнє Полісся – це регіон України, який представляє великий інтерес для ономастів, бо ця територія репрезентує значний масив архаїчних ойконімів, зокрема географічних назв на *-ьn, і є частиною загальноукраїнського і загальнослов’янського ареалів.