(untitled) (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2017)
Статтю присвячено дослідженню стилістичного потенціалу порівняння як засобу створення образу держави в англомовній канадській поезії XVIII–XXI ст. Особливу увагу приділено структурним та семантичним особливостям досліджуваного тропу. У результаті аналізу семантичного значення об’єктів, з якими порівнюється держава, і виявлення підстави для їх порівняння встановлено, що канадська держава порівнюється в аналізованих поетичних текстах з неживими предметами за різними параметрами.