(untitled) (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2017)
У статті розглянуто проблема аналітизації синтетичної української мови. Результатом аналізу рівневої кваліфікації, а також семантики і функцій відмінкових форм і прийменниково-відмінкових сполучень іменників є висновок про зумовлену функціонально-семантичними чинниками стабільність морфологічного синтетизму в системі субстантивного формотворення сучасної української мови. У системі дієслова засоби вираження грамем непредикативних категорій майже цілком залишаються сферою виявів синтетизму в українській мові. Лише в складі парадигм предикативних категорій об’єднуються синтетичні та аналітичні формомоделі.