(untitled) (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2017)
У статті йдеться про тлумачення поняття «виразність» у сучасному мовознавстві. Розглянуто різні погляди лінгвістів на співвідношення понять виразності й експресивності: ототожнення виразності й експресивності; виразність − родове поняття до експресивності й інших якостей мовлення; виразність − похідне від категорії експресивності чи паралельне до неї поняття.