Syntactic language play in American humorous discourse (based on sitcom “Scrubs”) (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2019)
У статті досліджено найпопулярніші прийоми синтаксичної мовної гри в гумористичному дискурсі. Репрезентовано особливості її використання в мовленні шести персонажів американського ситкому “Клініка” (Джона Доріна, Перрі Кокса, Кріса Терка, Еліот Рід, Карли Еспіноза і Джордан Салліван). Витлумачено поняття “мовна гра” й “гумористичний дискурс”. Визначено конкретні прийоми мовної гри, до яких найчастіше вдаються названі персонажі, зокрема повтор, парцеляції, риторичне питання, тавтологія, зевгма.
Keywords: мовна гра; прийоми мовної гри; синтаксичний рівень; гумористичний дискурс