Забезпечення комунікативних проблем студентів у побутовій, навчально-професійній та соціально-культурній сферах (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2019)
У статті визначено пріоритети навчання української мови як іноземної, оприлюднено авторський досвід забезпечення комунікативних потреб студентів у побутовій, навчально-професійній та соціально-культурній сферах. Названо чинники, які гальмують опанування мови. Рекомендовано в навчальному процесі формувати реальну потребу в отриманні екстралінгвістичного результату, що апелює до особистістих цілей і мотивів інокомунікантів. Акцентовано на засвоєнні сукупності кодових засобів мови та правил їхнього використання для передачі змісту і сприйняття виражених інтенцій, підґрунтям чого є живе мовлення, сприятливе мовне середовище та оточення.
Keywords: інокомунікант; комунікативна потреба; мовленнєва компетенція; навчальна мовленнєва ситуація