Культурний компонент у граматиці англійської та української мов: зіставний аспект (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2016)
У статті розглянуто національно-культурні особливості граматичних систем української та англійської мов. Виконано зіставний аналіз порядку слів, імперативних конструкцій, уживання часових форм дієслова. Доведено вплив культурного компонента на граматичну будову англійської та української мов.
Keywords: культурні цінності; граматична система; порядок слів; імператив; часові форми дієслова