Оцінювання адресата-споживача як вербальний засіб маніпулювання в рекламній комунікації (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2016)
У статті з’ясовано роль мовного маніпулювання в міжособистісній комунікації, виявлено подібність і відмінність між непрямими та маніпулятивними мовленнєвими актами, представлено основні маніпулятивні прийоми вербального впливу. Досліджено маніпулятивний мовний вплив у рекламі як успішний механізм модифікації свідомості потенційного покупця. Визначено статусну оцінку як один із найефективніших засобів прихованого впливу на адресата-споживача.
Keywords: реклама; рекламна комунікація; рекламний текст; маніпуляція; маніпулятивний мовний вплив; оцінка; статусна оцінка