Екзистенційне наповнення архетипів, оприявлених у творчості Богдана-Ігоря Антонича (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2016)
У статті проведено спостереження за системою прийомів художнього мислення Богдана-Ігоря Антонича, розкрито самобутність поетичного світу та коди віршів. Лірика дає широкий простір для аналізу архетипів у межах суб’єктивного досвіду. Проілюстровано, що художньо-філософська концепція митця утверджує єдність світу, космосу, залучає людину в коло життя як органічну частку природи. Доведено, що тонкі нюанси бачення світу, порухи у свідомості «Я»-автора, які втілюються в індивідуальних метафорах, побудованих на переосмисленні архетипних образів.
Keywords: архетипні структури; поетична концепція світу; поетика