Формування навичок професійного мовлення студентів технічних спеціальностей (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2016)
У статті зазначено необхідність уведення курсу «Українська мова (за професійним спрямуванням)» у вищих навчальних закладах, його мету й основні завдання для формування в майбутніх фахівців умінь і навичок володіння українською літературною мовою у професійній діяльності, виокремлено основні блоки при його вивченні, а також основні складові процесу формування мовної особистості майбутнього фахівця.
Keywords: професійне мовлення; професійна комунікація; мовна підготовка; професійна культура; професійна діяльність; мовна особистість