Граматичні особливості українського перекладу німецькомовної аграрної літератури (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2016)
У статті розглянуто граматичні особливості українського перекладу німецькомовної аграрної літератури. Обґрунтовано необхідність граматичних трансформацій. Визначено, що граматичні відмінності німецької й української мов зумовлюють використання при перекладі текстів аграрної тематики з німецької на українську мову таких прийомів: зміна порядку слів у реченні, додавання слів, трансформація простого речення у складнопідрядне, заміна однієї частини мови іншою.
Keywords: аграрна література; переклад; порядок слів; граматичні трансформації