Дистрибутивні характеристики суб’єктних дієслівних предикатів стану (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2016)
У статті проаналізовано дистрибутивні характеристики суб’єктних дієслівних предикатів внутрішнього та зовнішнього стану; визначено основні структурні схеми і модельні різновиди речень, які формують ці предикати; виявлено валентнісні ознаки дієслів як організаційних центрів речень із семантикою стану.
Keywords: дієслівний предикат; стан; суб’єктна синтаксема; внутрішній стан; зовнішній стан