Система одоративів давньоруськоукраїнського періоду (XI–XIII ст.) (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2016)
Статтю присвячено проблемі вивчення системи слів-одоративів української мови давньоруськоукраїнського періоду (XI – XIII ст.). Дослідження історії лексичного складу української мови неможливе без з’ясування історії окремих семантичних груп. Проаналізовано функціонування запахової лексики періоду Київської Русі на матеріалі пам’яток та етимологічних словників.
Keywords: запах; одоративна лексика; похідні; корінь; лексема; дериват