Табуїзація концепту СМЕРТЬ (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2016)
У пропонованій статті зроблено спробу окреслити табу, наявні в українській культурі. Предметом особливого зацікавлення стають заборони, що виникли на основі ціннісно-значущих образів концептосфери українців, зокрема пов’язаних із концептом «смерть». У розвідці проаналізовано фразеологічний корпус і літературні твори українських письменників, виділено основні способи актуалізації табу, дотичних до зазначеного вище образу.
Keywords: концепт; табу; фразеологізм; образ; смерть