Структурно-семантичні особливості похідних іменників у поезії Григорія Ліщенюка (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2016)
У статті в дериваційному аспекті розглянуто поетичні твори Григорія Ліщенюка, сучасного письменника рідного краю; визначено словотвірну структуру похідних іменників, зафіксованих у досліджуваних віршах; з’ясовано особливості семантики дериватів, утворених суфіксальним, конфіксальним, префіксальним, безафіксним способами творення, а також шляхом основоскладання та морфолого-синтаксичним способом (субстантивацією).
Keywords: словотвірний тип; словотвірна структура; семантика; дериват