Безсполучниковість як засіб увиразнення мовлення мас-медіа (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2016)
У статті з’ясовуються комунікативно-прагматичні функції безсполучниковості. Особливості використання асиндетону досліджуються на матеріалі інформаційного та публіцистичного мовлення. Безсполучниковість розглядається як стилістична фігура, заснована на пропускові сполучних засобів між компонентами речення. Дослідження стилістичних фігур у мовленні сучасних мас‑медіа відкриває перспективи в поглибленні знань про тексти різного функційного призначення.
Keywords: безсполучниковість; асиндетон; комунікативно-прагматична функція; виражальний засіб; мас-медійне мовлення