Прагматична спрямованість рекламного тексту (на матеріалі французької мови) (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2016)
У статті розглянуто рекламу як форму соціально зорієнтованої комунікації, що характеризується виразною прагматичною метою. Прагматична установка пов’язана з певними функціями, які рекламний текст виконує задля отримання бажаного ефекту впливу на споживача. На прикладі французьких рекламних текстів показано, що реалізації прагматичних функцій, виконуваних цими текстами, сприяє врахування соціальних і культурних орієнтирів, наявних у певному соціумі.
Keywords: рекламний текст; прагматична установка; прецедентна ситуація; цільова аудиторія; рекламна комунікація; гендерний аспект