Жанрова палітра і тематичний діапазон творчості єлизаветинського літератора Т. Неша (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2016)
У запропонованій статті виявлено специфічні риси жанрової палітри й тематичного спектру творів єлизаветинського літератора Т. Неша. Акцентовано увагу на тому, що в жанровому аспекті творчість цього письменника особлива домінантним памфлетним вектором, а менш продуктивними у ній є роман, поема, драма та бурлеск. Установлено, шо у творах Неша присутні як унікальні проблемно-тематичні й ідейні центри, так і нетрадиційний для тих часів стилістичний малюнок та образна система.
Keywords: жанр; тема; проблема; памфлет; концепт; стиль; образна система