Особливості відмінювання числівників другого десятка в церковнослов’янській мові української редакції кінця XVI–XVII ст. (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2015)
Охарактеризовано особливості відмінювання числівників другого десятка в церковнослов’янській мові української редакції кінця XVI–XVII ст. Здійснено порівняння проаналізованих форм із відповідними у старослов’янській мові та українській XVI–XVII ст. З’ясовано, що числівники другого десятка в обстежених текстах були вже складними словами з у переважній більшості випадків другим відмінюваним компонентом. На відміну від української мови XVI–XVII ст., серед розглянутих форм не представлена тенденція до перетворення другої частини числівників в афікс.
Keywords: церковнослов’янська мова; числівники другого десятка; відмінкові форми числівників