Про універсальні та специфічні риси категорії результатива (на матеріалі української та російської мов) (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2015)
У статті проаналізовано та узагальнено погляди українських і зарубіжних лінгвістів щодо змісту понять «результатив», «статив», «пасив», «перфект»; досліджено кваліфікаційні та диференційні ознаки українських та російських результативних, стативних, пасивних, перфектних конструкцій; визначено особливості функціонування результативних конструкцій.
Keywords: результатив; статив; стан / дія; пасив; перфект