Імперативні ситуації: їхні ознаки, структура, склад (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2015)
У статті на тлі категорійної семантики, структури та функціональних можливостей імператива досліджено ознаки, структуру й склад  імперативних ситуацій та їх репрезентацію в українській мові.
Keywords: імператив; комунікативна ситуація; імперативна ситуація; потенційна модальність; суб’єкт волевиявлення; суб’єкт-адресат; суб’єкт-виконавець