Метафора в українській астрономічній термінології (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2015)
У статті описано семантичні групи астрономічних метафоричних термінологічних найменувань явищ, процесів, теорій, небесних тіл, часових проміжків. Охарактеризовано семантичну структуру метафор, за допомогою компонентного аналізу простежено зміни в семантичній структурі найменувань. Описано групи загальновживаної лексики, що функціонує як метафоричні найменування в астрономії. Визначено основні функції астрономічних термінів-метафор.
Keywords: метафора; термін; астрономічна термінологія; термінологізація; транстермінологізація