Семантика опозицій в контексті вербалізованого простору (прямий / кривий) (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2015)
У статті йдеться про виокремлення невербальних конституентів опозиції прямого / кривого та робиться спроба продемонструвати їх вербальну реалізацію а англійській та українській мовах. Показано тісний зв'язок просторових понять втілених у рамки опозиції прямого/кривого з культурними концептами та універсальними константами.
Keywords: простір; опозиція; прямий; кривий; семантика; компаратив