Зросійщення українських прізвищ (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2015)
У статті порушується питання про умови й причини спотворення українських прізвищ, що дісталися у спадок корінному етносу суверенної України від часів самодержавної ідеології асиміляції українців російським царатом  та КПРС СРСР. Задля цього велася ретельна призвіщева деформація спадкових антропонімів українців у плані наближення до російських на фонетичному, акцентуаційному, орфоепічному та граматичному рівнях.
Keywords: прізвище; державна ідеологія; орфоепія; орфографія; акцентологія; асимілятивна мовна політика; міжмовні контакти