Морфонологічні трансформації у словотвірних гніздах прикметників з вершинами на -р(ий) (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2015)
У статті проаналізовано словотвірні гнізда прикметників на -р(ий) з погляду морфонології: здійснено формально-граматичну характеристику вершинних слів, описано морфемну будову мотивувальних основ і дериваційних суфіксів, проаналізовано структуру контактних зон, схарактеризовано морфонологічні позиції та описано базові морфонологічні модифікації, які маркують відприкметникові деривати.
Keywords: морфонологічні трансформації; словотвірне гніздо; чергування