Інтонаційно марковані фразеологізовані речення: статус та ознаки (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2015)
Статтю присвячено розгляду речень, які можуть виступати як фразеологізовані і як нефразеологізовані залежно від інтонації, реалізованої в певній ситуації та в певному контексті. Визначено місце інтонаційно маркованих фразеологізованих речень у системі фразеологічних одиниць; зʼясовано їхні диференційні ознаки; виділено чинники, які мотивують можливість виникнення особливого типу синтаксичної омонімії – омонімії фразеологізованих і нефразеологізованих речень в українській мові.
Keywords: інтонація; синтаксичний фразеологізм; фразеологізоване речення; фразеологічна одиниця; українська мова