До питання про паремії в романах Олександра Проханова (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2015)
Статтю присвячено характеру використання паремій у мові романів сучасного письменника Олександра Проханова. Розглянуто особливості функціонування в художніх текстах як узуальних прислів’їв і приказок, так і оказіональних усталених фраз, створених письменником з певною метою.
Keywords: паремія; прислів’я; приказка; усталена фраза; фразеологічна одиниця; узуальна; оказіональна