Сакральна роль весільного танцю в романі «Солодка Даруся» М. Матіос (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2015)
У статті досліджено сакральне значення весільного танцю в романі «Солодка Даруся» М. Матіос. Вказано, що гуцульський танець сповнений ритму, театральності, має ще й містичне значення – це закодований символ долі молодих.
Keywords: весільний танець; гуцулка; гора-маре; сакральність; містика; закодований знак