Характеристичні функції густативної лексики в російській прозі ХІХ століття (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2015)
Статтю присвячено аналізу густативної лексики в російській прозі ХІХ ст. з позиції її характеристичних функцій. Авторка статті помітила, що функції густативних процесів такі: кулінарно-гастрономічне інформування, етикетно-звичаєве, легке іронізування над способами споживання страв; естетичні – підкреслювання ольфатично-густативних якостей страв, виховні – висміювання потворної жадібності окремих персонажів тощо, але найважливішими з них є характеро- та образотворення.
Keywords: густативи; функції; харчосмаковий код