Антропонімна лексика календарного типу української літературної казки ХІХ століття (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2015)
У статті простежено специфіку використання лексики календарного типу письменниками-казкарями ХІХ століття. З’ясовано, що вона поєднує в собі елементи християнського та народного уявлення і завдяки авторському баченню передає нащадкам народні знання про природу. Також народна календарна лексика постає персонажами зі своїми виформуваними характерами.
Keywords: літературна казка; антропонімна лексика; календарна лексика; персонаж