Прецедентні одиниці як засіб реалізації сугестії в українському медійному дискурсі (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2015)
Статтю присвячено вивченню сугестивного потенціалу прецедентних одиниць в українському медійному дискурсі. Виділено базові властивості медійного дискурсу. Схарактеризовано сутність явища сугестії як імпліцитного маніпулятивного впливу. Розмежовано прецедентні феномени (тексти, ситуації, особистості) та прецедентні одиниці (імена, вирази). Визначено мовні рівні та основні способи реалізації сугестії засобами прецедентних одиниць.
Keywords: маніпуляція; медійний дискурс; навіювання; сугестія; прецедентна одиниця; прецедентний феномен