Концепт кохання в ліричних творах Олександра Олеся (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2015)
У статті розглядається специфіка творчого доробку одного з провідних поетів української літератури  кінця ХІХ – початку ХХ століть Олександра Олеся (Кандиби). Автор визначає провідні особливості змісту та художньої реалізації концепту кохання в ліричних поезіях митця. Основна увага приділена аналізу постаті ліричного героя та збірного образу жінки.
Keywords: літературна традиція; модернізм; ліричний герой; виражальний засіб