Переклад латинізмів у текстах з рослинництва і землеробства (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2015)
У статті розглянуто особливості використання латинізмів при перекладі текстів з рослинництва та землеробства, проаналізовано мовні засоби та їхній вплив на значення лексичних одиниць. Особливу увагу зосереджено на дослідженні латинських елементів в лексичних одиницях та способах їхньої реалізації в перекладі і з’ясовано механізми взаємодії різних чинників у процесі запозичення латинських за походженням лексем у різних мовах.
Keywords: латинізм; термін; запозичення; землеробство; рослинництво