Функціонування іменників-демінутивів у текстах історичних співанок-хронік (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2015)
У статті розглянуто особливості функціонування, специфіку семантики і словотвірної структури іменників-демінутивів, використаних в українських співанках-хроніках з історичною підосновою; проаналізовано деривати, які утворені шляхом приєднання до мотивуючої основи сімнадцяти суфіксальних афіксів; визначено важливість та необхідність їх використання у фольклорному тексті.
Keywords: демінутив; словотвірна структура; стилістична функція