Стилетвірний потенціал засобів музикальності ранньої лірики Павла Тичини (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2015)
У статті розкрито стилетвірний потенціал зображальних засобів музикальності в українській мові. З’ясовано, що звуковий символізм передбачає закономірний недовільний фонетично мотивований зв’язок між музичним терміном і покладеною в основу номінації сугестивною фоновою звуковою ознакою денотата (мотивом): музичний звук, ритм, акорд, музичний інструмент, мелодія тощо.
Keywords: зображальні засоби музикальності; кларнетизм; звуковий образ; музичний термін