Мовні кліше в мас-медійній комунікації: особливості маніпулятивного впливу (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2015)
У статті проаналізовано питання маніпуляції масовою свідомістю за допомогою стандартизованих стереотипних одиниць з мови новітніх українських медіа. Масовий мовний вплив на реципієнта осмислюється з погляду лінгвопрагматики. Використання мовних кліше визначає маніпулятивні впливи на колективну свідомість.
Keywords: мас-медійний дискурс; мовне кліше; прагматика; маніпуляція; маніпулятивний вплив