Модель наскрізного мовного курикулуму (Gesamtsprachencurriculum) у освіті ЄС (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2015)
У статті розкриваються підходи до розробки єдиного наскрізного мовного курикулуму у освіті ЄС. Розглядається сутність, мета створення курикулуму, порядок уведення та формат вивчення мов (першої, другої, іноземних мов). У статті вказується на ті проблеми, якими супроводжується імплементація моделі наскрізного мовного курикулуму в рамках проекту «PlurCur»,  визначаються ті елементи досвіду, які можуть бути використані у практиці мовної підготовки в Україні.
Keywords: модель наскрізного мовного курикулуму; мовна освіта; дидактика багатомовності; індивідуальна багатомовність; стандартизація мовної освіти